Barion Pixel

Fejszámolás pozitív egész számokkal

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Promóciós
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

A felvételin, de akár-egy egy matek dolgozat megírásakor sokszor az idővel való jó gazdálkodás ugyanolyan fontos tényezője a sikernek, mint maga a matek tudás.

A feladatok gyors megoldásához nem a kapkodás vezet – ezzel az eredmények inkább romlanak, a hibázás sokkar gyakoribb.

A legcélravezetőbb a megfelelő feladatmegoldási stratégiák megismerése és alkalmazása, és egy másik csodafegyver: a gyors és pontos fejszámolás!

A fejszámolási trükkök megtanulhatók, folyamatos gyakorlásukkal, használatukkal sokkal gyorsabbá teheted a matematikai feladatok megoldását.

De a fejszámolásnak nem csak ez az előnye! A fejszámolással fejleszted a memóriádat, a logikádat és a matematikai képességeidet. Az a jó hírünk, hogy mindenki képes rá, csak megfelelő mennyiségű gyakorlás szükséges hozzá.

Ráadásul egy idő után, a sok gyakorlás miatt, egyre gyorsabban leszel képes ráérezni a matematikai műveletek könnyebb útjára, így egyre gyorsabban jutsz majd el a végeredményhez is. Ráadásul a gondolkodás le nem kötött energiáival egyéb részletekre (például az előjelekre, a műveleti sorrendre) is jobban tudsz figyelni.

Eza kurzus a legegyszerűbb fejszámolási trükkökkel ismertet meg, és lehetőséget ad ezek begyakorlására.

Milyen elemekből áll a kurzus?

Magyarázó videók

Ezekben összefoglaljuk a négy alapművelet során alkalmazható fejszámolási trükköket – a gyakorlás előtt egy-egy példán megmutatjuk az elvégzésük módszerét.

Gyakorló appok

Ezek a kis alkalmazások az adott fejszámolási gyakorlathoz véletlenszám-generátorok segítségével újabb és újabb feladatot generálnak neked, a számolásod helyességéről azonnali visszajelzést adva.

Papír-toll feladatok

Mivel a dolgozataidat és a felvételit is papíron, tollal kell kitöltened, ehhez a formához is hozzá kell szoknod. Az összeállított feladatlap egy-egy fejszámolási trükkhöz rengeteg gyakorló feladatot tartalmaz, ezek kitöltése, megoldása szintén a biztos alkalmazáshoz vezet.

Hogyan használjam a fejszámolás kurzust?

  1. Nyomtasd ki a lap alján letölthető feladatlapot, ezt kell majd a kurzus során az instrukciók alapján használni a “papír-toll” feladatoknál! A feladatlap végén megtalálod a végeredményeket, itt tudod ellenőrizni a számolásod helyességét.
  2. Haladj végig a témákon, és a hozzá tartozó leckéken! Végig vezetni fogunk Téged!
  3. Javasoljuk, hogy sorban haladj, de bármikor visszaléphetsz, ha úgy érzed, hogy további gyakorlásra van szükséged!
  4. A videók bármennyiszer megnézhetők, a feladatlapot kinyomtathatod és megoldhatod újra (úgysem emlékszel az eredményekre), az appok mindig újabb feladatokat dobnak Neked.
  5. Érdemes hetente 2x fél órát töltened a gyakorlással. Egy félórás időintervallumban csak egyfajta művelettel (összeadással, kivonással, szorzással vagy osztással) foglalkozz!

Töltsd le, és nyomtasd ki a kurzushoz tartozó feladatlapot, és dolgozz a leckékben megadott instrukciók szerint!

Ez egy ingyenes, kísérleti, folyamatos fejlesztés alatt álló kurzus. Érdemes gyakran ránézned, mert új leckék is kerülnek majd fel folyamatosan a közeljövőben. Szeretnénk Benneteket minél jobban “megedzeni” a fejszámolásra, ezért szívesen fogadjuk a véleményeket, javaslatokat is az info@etalonline.hu címre!

Jó munkát kívánunk!