Barion Pixel

Aktuális határidők: október 20. és 31.

Már megjelent a szeptemberben induló tanév rendje, amiből az is kiderül, pontosan mikor és milyen teendők várnak a 2022/23-as tanévben a középiskolába felvételizőkre. 

A központi felvételi vizsgák időpontja:

2023. január 21.

Ezen a napon 10 órától írják a diákok a központi írásbeli vizsgát a diákok.

Addig azonban még sok teendő van! Mi is folyamatosan tájékoztatunk Benneteket az aktuális határidőkről, osztunk meg veletek fontos, hasznos információkat.

Az első két határidő az  iskoláknak ír elő feladatot: 

2022. október 20-ig az összes középiskolának közzé kell tennie a felvételi tájékoztatóját – ebből kiderül, milyenek a pontszámítási szabályok, milyen tagozatokat (pontosabban tanulmányi területeket) hirdetnek meg, kötelezővé teszik-e a központi írásbeli felvételit, tartanak-e szóbelit. A felvételi tájékoztatókat az iskolák oldaláról tölthetitek le. 

2022. október 31-ig kell az általános iskoláknak tájékoztatni a nyolcadikosokat (és szüleiket) a felvételi menetéről.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az iskoláknak nem kötelezettsége a 6. és 4. osztályban felvételizők tájékoztatása. Mivel nem is érdekük az, hogy tanulóik elhagyják az iskolát, ezt általában nem is teszik meg. A 6 és 8 osztályos gimnáziumba jelentkező gyerekek szüleinek önállóan kell figyelni a határidőket, és a felvételihez szükséges hivatalos lépéseket megtenni.

A szerzőről

Az eTalOnline egyik alapítója Boronyák Enikő pszichológus, gyógypedagógus, tanulásmódszertani szakember. Az ismeretek átadásának tanulásmódszertani, didaktikai kidolgozását végzi.

“Tudod, hogy mi a tanulásmódszertan? Megtanulni tanulni. Én vagyok az a csapatban, aki úgy állította össze a tananyagot, hogy ha végig haladsz rajta, akkor minden a helyére kerülhet a fejedben. Mert tudom, hogy mit hogyan kell elmagyaráznunk neked annak érdekében, hogy a felvételi stresszhelyzetében is a legjobbat hozd ki magadból.”